Is je kind bijna jarig? Gefeliciteerd! Dan wordt het tijd om snel een kinderfeestje te organiseren. Een kinderfeestje kan soms chaotisch zijn. Door je goed voor te bereiden zal je kinderfeestje soepeler verlopen. In dit artikel lees je wat je moet regelen als je een kinderfeestje organiseert. 

Keuze qua activiteit

Als jij je kind meteen vraagt wat voor activiteit het wilt doen is er de kans dat het een activiteit kiest dat niet haalbaar is. Het is bijvoorbeeld te duur of te ver weg. Daarom is het slim om zelf een paar activiteiten te kiezen. Vervolgens kan jouw kind hieruit kiezen. Het is belangrijk dat je jouw kind invloed heeft op keuzes. Zo leert je kind om zelfstandig te zijn. Je kunt natuurlijk gaan zwemmen, maar wees eerlijk. Dit is niet origineel! Woon je in de regio Overijssel? Dan heb je keuze uit verschillende kinderfeestjes Zwolle, zoals bijvoorbeeld karten bij Kobalt. Je kunt hier ook lasergamen. Zo kan je zelfs twee activiteiten met elkaar combineren. Of de kinderen kunnen zelf kiezen welke activiteit ze willen doen.

Uitnodigingen

Als je eenmaal een activiteit hebt bepaald kan je de uitnodigingen maken. Een kinderfeestje kan best veel energie kosten. Plan dit daarom liever niet na een drukke werkweek of tussen drukke weekenden in. Zo kan je even bijkomen van het kinderfeestje. De beste dag voor een kinderfeestje is zaterdag, zodat je kind en jij zondag kunnen bijkomen. Veel kinderen delen de uitnodigingen uit op school. Echter kunnen andere kinderen zich hierdoor buitengesloten voelen. Je kunt daarom beter de uitnodigingen opsturen. Zorg ervoor dat hier duidelijk in staat wanneer het kinderfeestje is, wat de kinderen mee moeten nemen en waar de kinderen worden verwacht.

Eten en drinken

Een kinderfeestje is niet compleet zonder eten en drinken. Gaan jullie een actieve activiteit doen? Dan kan je het beste het eten en drinken na de activiteit doen. Zo voorkom je misselijke kinderen. Licht de ouders van de kinderen wel goed in dat de kinderen dan voor het kinderfeestje goed moeten hebben gegeten. Neem ook genoeg tussendoortjes en drinken voor tussendoor mee of kies een locatie waar er gegeten en gedronken kan worden. Je kunt na de activiteit ergens heen gaan om te eten, maar het is nog handiger als je op de locatie van de activiteit iets kunt eten. Zo hoef je niet steeds ergens heen te rijden. Ook kan je dan vaak gebruik maken van een voordelig arrangement. 

Komen er veel kinderen op het kinderfeestje? Vraag dan op tijd of vrienden of andere ouders willen helpen bij het kinderfeestje. Met meerdere mensen kunnen jullie een stuk makkelijker overzicht houden op de kinderen. Als je bij je thuis de kinderen verzamelt is vaak ook iemand extra nodig vanwege het vervoer.