Sinds 2013, toen airsoft legaal gemaakt werd, is de populariteit van de sport enorm gestegen. Omdat voorheen de sport niet legaal gespeeld mocht worden, was er ook relatief weinig informatie te vinden over airsoft. Tegenwoordig is de sport een stuk groter dan dat het was in 2013. Misschien ben je zelf wel geïnteresseerd in airsoft, het kan daarom zijn dat je naar meer informatie zoekt. Waar moet je bijvoorbeeld rekening mee houden als je begint met airsoft? Of welke airsoft gun benodigdheden zijn onmisbaar? In dit artikel gaan we je daar alles over vertellen.

De soorten airsoft wapens

Natuurlijk zijn de replica wapens een ontzettend belangrijk onderdeel van de sport, daar draait het immers grotendeels om. Er zijn veel verschillende soorten en hier moet je rekening mee houden als je van plan bent een airsoft gun te kopen. Voordat je een replica wapen aanschaft is het belangrijk om te kijken in welke situatie je hoogstwaarschijnlijk gaat belanden. Ga je bijvoorbeeld in een groot gebied spelen? Of ga je ‘close range’ spelen? Het is erg belangrijk om hier onderscheid in te maken. Voor lange afstand kun je bijvoorbeeld kijken naar airsoft rifles of snipers. Ga je vooral van dichtbij de confrontatie aan of speel je in een gesloten ruimte, dan is misschien een shotgun of pistool beter geschikt. Binnen deze categorieën is de keuze natuurlijk enorm, zo kun je kiezen voor volautomatisch, single shot of burst (een aantal snelle schoten met een schot). Het wordt wel geadviseerd om voor een gevarieerde collectie te zorgen zodat je altijd een geschikt type airsoft gun voor elke situatie hebt.

De soorten mechanismen

Een airsoft gun kan verschillende manieren hebben waarmee hij schiet, zo heb je gas, elektrisch, veerkracht etc. Vaak is elektrisch, ook wel AEG genoemd, de populairste keuze. Toen dit geïntroduceerd werd was het een ware revolutie, ze zijn van erg hoogwaardige kwaliteit en eigenlijk onmisbaar in een airsoft gun collectie. Echter, doet dit niets af van de kwaliteit van gas of andere mechanismen, deze zijn namelijk ook vaak erg goed. Om te kijken wat voor jou het beste is kun je mogelijk langs bij een Airsoft shop om daadwerkelijk te ervaren wat voor jou het fijnst is. Mocht je er namelijk voor kiezen om voor gas te gaan, maar achteraf blijkt dat jouw voorkeur uitgaat naar AEG, dan is dat zonde. Weet daarom welke verschillende types mechanisme er zijn.